Dupa 20 de ani inapoi in Tokyo

Iubesc Japonia. În trecut am locuit acolo timp de 3 luni. De curând, am revazut-o alaturi de Nicolai, după mai bine de 20 de ani. A fost o vacanță pe care am planificat-o de multă vreme și pe care amândoi ne-o doream foarte tare, iar anul trecut de Crăciun mi s-a părut cel mai potrivit cadou pentru el.

Timp de 2 săptămâni ne-am plimbat prin Tokyo, Kyoto, Nara și Osaka. Poate sună clișeistic, dar a fost o vacanță pefectă. Știți că de obicei chiar și când mergi în cuplu, unul obosește mai repede și vrea să se așeze la o terasă sau nu are chef de vizitat, sau poate pur și simplu se întâmplă să nu aibă cea mai bună stare, etc. Nu a fost cazul! Planetele s-au așezat atât de frumos, încât a fost o escapada plină de zâmbete, fără pic de tensiune sau stres. Mi-am dat seama încă o dată dacă mai era cazul cât este de important să ai alături persoana potrivită și să fii pe aceeași lungime de undă.

Eu sunt cel mai mare fan de ramen soup. Și când spun cel mai mare aflați că mâncam cate 2-3 porții de zi. În fiecare zi. Osaka a fost pe lista destinațiilor noastre pentru că e celebră pentru tot ce înseamnă street food, iar cum Nicolai e foarte pasionat de asta, nu o puteam rata. Eu am fost cum nu se poate mai fericită pentru că am descoperit cel mai bun ramen soup! Un loc pe stradă în care am și revenit la vreo 2-3 ore după masă pentru că mai voiam o porție :).
Japonia este o țară extraordinară prin energia oamenilor. E o senzație greu de descris în cuvinte. Mergi pe stradă, în zonele cele mai aglomerate, și nu auzi zgomot, nu auzi voci, murmur, nu știu cum se poate întâmpla asta…În plus, sunt foarte amabili. Și eu și Nicolai am fost impresionați de faptul că dacă avea nevoie de indicații legate de drum, veneau cu noi pănă unde trebuia să ajungem.

Am mers zeci de kilometri. Eram pe drum de dimineața pănă seara. Am luat la picior cele mai mari cartiere din Tokyo pentră că numai așa poți să simți cu adevărat vibe-ul unui loc. Vă mărturisesc că am venit pregătită de acasă pentru aceste situații. Cutia de Santal NFC ne-a fost de mare ajutor! Sucul de fructe proaspăt stoarse te revigorează după o zi întreagă de efort fizic și aveam nevoie de cât mai multă energie pentru a bifa toate obiectivele.

De pe lista destinațiilor noastre nu au lipsit Fundația Hermes din Tokyo, acolo unde sunt expuse și lucrările artistului român Mircea Cantor, pop-up store-ul Louis Vuitton, grădinile din Tokyo templele din Kyoto, parcul din Nara, unul dintre cele mai vechi parcuri din Japonia în care e plin de căprioare, un spectacol total sau o călătorie deasupra muntelui Fiji, muntele sacru al Japoniei.

În topul călătoriilor, aceasta se află în mod clar pe primele locuri! Vestea bună e că la o întâlnire cu Neti Sandu, mi-a spus că anul acesta Taurii vor avea parte de multe deplasări, așa că abia le aștept și pe următoarele :).

Pentru că tot am vorbit de vacate, Santal a pregătit mai multe premii pe care le puteți câștiga pentru următorul voastru concediu. Mecanismul e simplu: intri pe aplicatia Santal NFC, https://www.facebook.com/SantalRomania/app/1710951892329462/, creezi un colaj, propui un motto, dai share și ești înscris în concurs. Vacanță frumoasă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *