Cat de mult evitam sa ne purtam conform varstei? Prima doamna a Frantei un exemplu de “asa nu”?

De ceva vreme, Franta are o noua prima-doamna: Brigitte Trogneux. Despre povestea dintre ea si noul presedinte, Emanuel Macron s-au scris si s-au spus nenumarate lucrurile. Odata intrata in vizorul opiniei publice, nu doar viata personala a primei doamne a fost disecata, ci si aparitiile ei publice. In acest caz apar, dupa parerea mea, o gramada de semne de intrebare. Cat este de important sa ne asumam varsta? Un spirit tanar nu este ajutat intotdeauna si de un corp pe masura. Ce inseamna de fapt protocolul vestimentar al unui asemenea statut? E cool sau e deplasat sa porti fuste mini la 60 de ani?

Brigitte are 64 de ani, este mama a 3 copii si bunica a 7 nepoti. Fara doar si poate arata senzational pentru varsta ei. Si aici as vrea sa subliniez “pentru varsta ei”. Cred ca vine un moment in viata in care este necesar sa adaptezi tinutele la numarul anilor pe care ii ai. Mi se pare un lucru absolut firesc. Nu inseamna ca te dai batut in fata varstei, nu inseamna ca nu te mai bucuri de viata, nu inseamna ca esti stigmatizata pentru anul nasterii, nu! Inseamna doar ca traiesti o alta etapa si e important sa te comporti in conformitate. Linia intre a fi cool si a cadea in derizoriu este extrem de fina. Cand organismul nu te mai ajuta atat de mult: pielea iti atarna pe brate sau cade peste genunchi, sa te imbraci adecvat, fara a expune in exces aceste lucruri, nu inseamna ca ai imbatranit. Asta se poate intampla foarte bine si unei tinere de 20 de ani. Hainele sunt facute sa ne puna in valoare si, de multe ori, sa ascunda anumite parti care nu sunt foarte estetice. E o regula care se aplica la orice varsta. O fusta care sa acopere genunchii, camasi sau rochii cu maneci trei sferturi, cred ca ar fi o solutie ideala, ce ar face din prima doamna a Frantei un adevarat fashion icon.

Indiferent de pozitia pe care o ocupi in societate, fie ca esti prima doamna sau o femeie casnica, care isi creste copiii, cred ca este esential sa fii constienta de etapa vietii in care te afli. Fiecare varsta are frumusetea ei, are magia ei, asa ca e pacat, si uneori daunator, sa fii ancorat in fantasma “tineretii fara batranete”.

0 replies on “Cat de mult evitam sa ne purtam conform varstei? Prima doamna a Frantei un exemplu de “asa nu”?”