Ce am luat cu mine din Portugalia

Daca maine ar trebui sa ma mut in alta tara, as alege Portugalia. Am fost din nou acum cateva zile si m-a cucerit definitiv! Mancarea, peisajele, oamenii…e o tara senina, in care viata se desfasoara parca altfel.

Am aterizat in Lisabona, oras in care am si petrecut vreo doua zile. Inceputul nu a fost tocmai fericit pentru ca, dintr-o eroare a celor de la firma de inchirieri auto, am asteptat vreo 3 ore in aeroport sa ne aduca masina. Dar odata plecati, ne-a revenit toata starea de bine de indata ce am ajuns in primul restaurant. Din Lisabona am plecat spre Sintra, una din cele mai frumoase zone ale Portugaliei.Ne-am plimbat prin Quinta da Regaleira, un domeniu imens, cu grote, lacuri, vegetatie luxurianta si   cu un palat de o frumusete incredibila, despre care am aflat mai apoi ca se afla in patrimoniul UNESCO. In zona se afla mai multe castele, arhitectura este incredibila, asa ca daca va propuneti sa ajungeti pe acolo sa stiti ca aveti multe de vazut.

Destinatia finala a fost Luso, un orasel celebru in toata Portugalia pentru apa sa minerala.  In aceasta zona am descoperit unul dintre cele mai impresionante hoteluri pe care le-am vazut pana acum: Bussaco Palace, un castel tranformat in hotel la inceputul anilor 1900. Detaliile arhitecturale, terasele imense, incaperile mari, toate pareau desprinse dintr-o poveste cu regi si regine.

Trecand la lucruri pamantesti, trebuie sa va marturisesc ca, pe langa amintiri minunate, m-am mai intors cu ceva din Portugalia: 7 kilograme de detergent. Da! Am descoperit intamplator intr-un supermarket un detergent pe care il foloseam la Paris si care mie imi place foarte tare. Daca nu aveam o limita la bagaj, probabil as fi transportat vreo cateva baxuri. Deci, inca un motiv sa iubesc Portugalia!:)

img_3521 img_3522 img_3531 img_3532 img_3533 img_3534 img_3546 img_3578 img_3584 img_3585 img_3600 img_3607 img_3611 img_3614 img_3622 img_3624 img_3625 img_3629

2 replies on “Ce am luat cu mine din Portugalia”

Comments are closed.