Din grija pentru piele

Ca sa fiu sincera, nu am exagerat niciodata cu orele de plaja, si folosesc cu religiozitate creme cu SPF 50. Asta pentru ca am inteles devreme ca soarele nu e cel mai bun prieten al pielii mele. Dincolo de imbatranirea prematura pe care o provoaca razele UV, mai este un aspect pe care nu il luam foarte in serios, pe principiul mie nu mi se poate intampla niciodata : cancerul de piele.

Conform studiilor, anual sunt diagnosticate aproximativ 200.000 de noi cazuri de cancer de piele, melanomul (una dintre cele mai agresive tumori maligne) fiind depistat de la an la an intr-un numar tot mai covarsitor-ceea ce nu ar trebui sa ne mire avand in vedere neglijenta cu care omitem sa ne protejam pielea cu creme solare, si amanarea vizitei la dermatolog, pentru un consult al alunitelor.

Laboratoarele La Roche Posay si IPSOS au realizat un studiu global exclusiv in 23 de tari, pe un esantion de 19.569 de persoane, femei si barbati deopotriva, cu varste cuprinse intre 15-65 de ani. Rezultatele sunt absolut ingrijoratoare:

· 88% constientizeaza ca riscul aparitiei cancerului de piele este strans legat de lipsa protectiei solare in timpul expunerii la soare.
· 1 din 2 persoane nu a fost niciodata la un control al alunitelor la dermatolog.
· Doar 1 din 3 persoane isi verifica propriile alunite cel putin o data pe an.

Pentru a incuraja schimbarea mentalitatii si a comportamentului nostru vis-a-vis de expunerea la soare, La Roche-Posay a lansat de curand campania Skinchecker. Aceasta este o campanie digitala cu caracter social, al carui tel este ca noi, toti sa constientizam importanta preventiei cancerului de piele. Simpla aplicare a unei creme solare zi de zi, nu doar cand mergem in vacanta (preferata mea este crema Confort Anthelios XL SPF 50+ de la La Roche-Posay pentru piele sensibila) si vizita la dermatolog pentru verificarea alunitelor sunt cele mai bune metode de prevenire ale cancerului de piele.

ANTHELIOS-XL_Tube-Creme-Confort-SPF50+-50ml

In plus, in perioada 1 mai – 30 iunie 2015, beneficiezi de o consultatie GRATUITA (in limita locurilor disponibile) la dermatolog pentru verificarea alunitelor tale. Te poti programa chiar acum, in orasul tau, intrand pe www.protectiasolara.ro. Peste 200 de medici dermatologi parteneri din peste 40 de orase, participa la Zilele Protectiei Solare, eveniment national de educare privind riscurile expunerii neprotejate la soare.

poster A3 Zilele Protectiei Solare

0 replies on “Din grija pentru piele”