Diversitatea pe intelesul copiilor

Stiti deja ca nu cred in segmentarea traditionala a culorilor pe sexe atunci cand vine vorba de copii. O incurajez pe Ilona sa poarte “culori de baieti”, albastru, verde si orice alta culoare despre care noi am invatat ca e pentru sexul opus, la fel cum nu ma sfiesc sa-i dau lui Iancu un tricou roz sau o bluza rosie. M-as bucura foarte mult ca atat Ilona, cat si Iancu sa imbratiseze diversitatea, in toate formele ei, inca de la cele mai mici varste. Sa inteleaga ca etichetele nu-si au rostul, ba, mai mult, nu fac decat sa ne ingradeasca.
S-a tot vorbit despre casatoria intre sexe si, sincer va zic, ma ingrozesc cand vad cat de limitati suntem si cum nu putem sa acceptam niste lucruri care fac parte din normalitate. In Franta, acum mai bine de zece ani, nimeni nu se uita ciudat la tine daca te tineai de mana cu o persoana de acelasi sex, de exemplu. Dragostea n-ar trebui sa cunoasca limitari de niciun fel.

IMG_9553-Edit

M-as bucura foarte mult ca, de exemplu, daca sa o sa legalizeze vreodata vreo forma de parteneriat civil la noi, copiii mei sa vina sa-mi zica: “Ce tare, fetita asta are doi tati sau doua mame!”, nu sa li se para o chestie anormala. Pentru ca suntem invatati de mici sa uram, fara sa ne dam seama sau sa intelegem de ce o facem. Si nici macar nu mai ajungem sa ne punem intrebari, doar mostenim indarjirea.
Cand si-a ales hainele pentru azi, Ilona mi-a zis: “Maman, sigur o sa fie toate fetitele azi in roz, ce bine ca eu n-o sa fiu ca ele, o sa fiu ca mine!”
Am indicii ca sunt pe drumul cel bun. Nu credeti, les filles?

IMG_9562

IMG_9667-Edit

IMG_9637-Edit

IMG_9550

IMG_9551-Edit

IMG_9676

IMG_9615-Edit

IMG_9570

IMG_9590-Edit

Fusta: Bonpoint (Magazin Bonpoint)
Cardigan: Bonpoint (Magazin Bonpoint)
Bluza: Bonpoint (Magazin Bonpoint)
Pantofi: Bonpoint (Magazin Bonpoint)
Sosete: Bonpoint (Magazin Bonpoint)
Bentita: Bonpoint (Magazin Bonpoint)
Poze: Lasc Media

0 replies on “Diversitatea pe intelesul copiilor”