Dupa 20 de ani inapoi in Tokyo

Iubesc Japonia. In trecut am locuit acolo timp de 3 luni. De curand, am revazut-o alaturi de Nicolai, dupa mai bine de 20 de ani. A fost o vacanta pe care am planificat-o de multa vreme si pe care amandoi ne-o doream foarte tare, iar anul trecut de Craciun mi s-a parut cel mai potrivit cadou pentru el.

Timp de 2 saptamani ne-am plimbat prin Tokyo, Kyoto, Nara si Osaka. Poate suna cliseistic, dar a fost o vacanta pefecta. Stiti ca de obicei chiar si cand mergi in cuplu, unul oboseste mai repede si vrea sa se aseze la o terasa sau nu are chef de vizitat, sau poate pur si simplu se intampla sa nu aiba cea mai buna stare, etc. Nu a fost cazul! Planetele s-au asezat atat de frumos, incat a fost o escapada plina de zambete, fara pic de tensiune sau stres. Mi-am dat seama inca o data daca mai era cazul cat este de important sa ai alaturi persoana potrivita si sa fii pe aceeasi lungime de unda.

Eu sunt cel mai mare fan de ramen soup. Si cand spun cel mai mare aflati ca mancam cate 2-3 portii de zi. In fiecare zi. Osaka a fost pe lista destinatiilor noastre pentru ca e celebra pentru tot ce inseamna street food, iar cum Nicolai e foarte pasionat de asta, nu o puteam rata. Eu am fost cum nu se poate mai fericita pentru ca am descoperit cel mai bun ramen soup! Un loc pe strada in care am si revenit la vreo 2-3 ore dupa masa pentru ca mai voiam o portie :).
Japonia este o tara extraordinara prin energia oamenilor. E o senzatie greu de descris in cuvinte. Mergi pe strada, in zonele cele mai aglomerate, si nu auzi zgomot, nu auzi voci, murmur, nu stiu cum se poate intampla asta…In plus, sunt foarte amabili. Si eu si Nicolai am fost impresionati de faptul ca daca avea nevoie de indicatii legate de drum, veneau cu noi pana unde trebuia sa ajungem.

Am mers zeci de kilometri. Eram pe drum de dimineata pana seara. Am luat la picior cele mai mari cartiere din Tokyo pentra ca numai asa poti sa simti cu adevarat vibe-ul unui loc. Va marturisesc ca am venit pregatita de acasa pentru aceste situatii. Cutia de Santal NFC ne-a fost de mare ajutor! Sucul de fructe proaspat stoarse te revigoreaza dupa o zi intreaga de efort fizic si aveam nevoie de cat mai multa energie pentru a bifa toate obiectivele.

De pe lista destinatiilor noastre nu au lipsit Fundatia Hermes din Tokyo, acolo unde sunt expuse si lucrarile artistului roman Mircea Cantor, pop-up store-ul Louis Vuitton, gradinile din Tokyo templele din Kyoto, parcul din Nara, unul dintre cele mai vechi parcuri din Japonia in care e plin de caprioare, un spectacol total sau o calatorie deasupra muntelui Fiji, muntele sacru al Japoniei.

In topul calatoriilor, aceasta se afla in mod clar pe primele locuri! Vestea buna e ca la o intalnire cu Neti Sandu, mi-a spus ca anul acesta Taurii vor avea parte de multe deplasari, asa ca abia le astept si pe urmatoarele :).

Pentru ca tot am vorbit de vacate, Santal a pregatit mai multe premii pe care le puteti castiga pentru urmatorul voastru concediu. Mecanismul e simplu: intri pe aplicatia Santal NFC, https://www.facebook.com/SantalRomania/app/1710951892329462/, creezi un colaj, propui un motto, dai share si esti inscris in concurs. Vacanta frumoasa!

0 replies on “Dupa 20 de ani inapoi in Tokyo”