Easy-chic flavor

Cand te straduiesti prea mult sa fii eleganta, tinuta ta lasa sa ti se intrevada eforturile, si devine fie prea plictisitoare, fie prea scortoasa. Stilul Ladylike presupune sa iti pui in valoarea feminitatea cu naturalete, deloc fortat. Asa ca nu e suficient sa porti doar fuste clos, cu taietura in linie A, de inspiratie retro, pe care incerci din rasputeri sa le potrivesti cu tshirt-uri sau bluze cu umerii goi (sunt cele mai frecvente exemple pe care le remarc in jurul meu). Iar daca ma intrebati pe mine, eu as renunta la eternul roz cand compun un outfit Ladylike. Nu ca as avea ceva impotriva culorii, dar vara aceasta, e mai de actualitate sa te joci cu nuante pastel de turcoaz si bleu ciel, pe care sa le contrastezi de exemplu, cu verde smarald. In plus, eu as renunta la accesoriile inutile!

IMG_6637

Eu am ales o fusta de la P.A.R.O.S.H , brandul pentru care infinite recombination este regula principala. In toate colectiile, veti regasi piese vestimentare contemporane, din materiale exceptionale si versatile. Astfel, daca combini aceeasi fusta cu tocuri inalte, e perfecta pentru a gran soiree, iar daca o asociezi cu balerini, o poti purta ziua. O poti jongla dupa bunul plac datorita calitatii materialelor si a broderiei spectaculoase cu macro flowers, asa cum e cea pe care o port eu. In acest sezon, fustele de la P.A.R.O.S.H pornesc de la eleganta si rigoarea perioadei postwar, dar au la baza atat spiritul de libertate si taieturile clare ale uniformelor din anii 60, cat si stilul sporty-chic care caracteriza tenisul in anii 70. Iar mie, personal, fustele astea imi plac la nebunie.

IMG_6639

Pulovarul de la Ermanno Scervino impletit, din macrame, usor transparent si extrem de confortabil, nefiind foarte mulat pe linia corpului, mi s-a parut potrivit cu volumul fustei. Trebuie sa recunosc ca am o slabiciune pentru creatiile Ermanno Scervino, care adauga intotdeauna un touch de glamour oricarei tinute, fie ca e vorba de day sau eveningwear. Iar atentia excesiva pentru detalii, cum e catarama curelei (pe care am ales-o pentru a-mi marca talia) de exemplu e cea mai buna dovada ca brandul nu face niciun fel de compromis in privinta calitatii.

IMG_6688

Fiind vorba de o tinuta eleganta, eu, una am renuntat la accesoriile inutile sau opulente. Dar ca sa o scot din tiparele cu care suntem obisnuiti, am adaugat geanta de la Vionnet. Alegerea mea nu e deloc intamplatoare. Asta pentru ca in 2015, colectia brandului mizeaza pe dualitatea dintre industrial si natural, si pe juxtapunerile dintre organic si hi tech- dovada ca reinterpretarile sunt semnul celei mai pure originalitati.

IMG_6647

IMG_6683

IMG_6641

IMG_6702.

IMG_6664

Pulover: Ermanno Scervino (Magazin Ermanno Scervino)
Fusta: P.A.R.O.S.H (Magazin Mengotti)
Curea: Ermanno Scervino (Magazin Ermanno Scervino)
Geanta: Vionnet (Magazin Vionnet)
Balerini: H&M (Magazin H&M)
Foto: Csilla Szasz
Locatie: Heritage Auto

0 replies on “Easy-chic flavor”