Matematica texturilor

Cand am lansat blogul, pe care il aveam deja in cap de cativa ani buni, mi-am dorit, in primul rand, sa incerc sa vin cu solutii pentru viata de zi cu zi, fie ca vorbim de moda, frumusete sau de alegerile ce tin de lifestyle. Mi-am dorit ca mai departe de un outfit perfect, care arata impecabil, aproape desprins de pe podium, sa pot gasi idei care sa ajute. Sa-ti zici: „Wow! Nu pot sa cred ca nu m-am gandit la asta pana acum!”.  Sa intelegem ca nu e nevoie sa-ti cumperi cele mai scumpe haine, sa urmam cu religiozitate ultimele trenduri cand putem la fel de bine sa ne regandim garderoba sau chiar sa imprumutam piese din cele ale mamelor sau bunicilor noastre. Sa intelegem ca ridurile sunt frumoase, pentru ca sunt suma emotiilor noastre – bucurii, tristeti, nelinistiti –, dar putem (si ar fi bine) sa le tinem sub control. Ca e nevoie doar de putina planificare si research pentru o vacanta de doua ori mai ieftina decat in mod normal.

Nu stiu in ce masura am reusit sa fac asta pana acum, imi dau toata silinta, insa va garantez ca va pregatesc multe surprize in acest sens despre care abia astept sa pot sa va vorbesc.

DSC_0488-Edit

Trecand la lucruri mai concrete si la viata de zi cu zi, se ia o rochie neagra. Eu am ales una din catifea nu doar pentru ca sunt absolut indragostita de Sonia Rykiel si toate piesele sale mi se par adorabile, ci si pentru gulerul care-mi aduce cumva aminte de uniforma de scolarita si pentru detaliile manecilor. Dar poate sa fie orice alta rochie neagra. Ei bine, se ia rochia si se scoate din zona ei de confort. Adica ii adaugam o textura contrastanta, un material mai relaxat si putina culoare – jacheta din denim de la MiniMe Paris, si funny, si colorata, mi s-a parut perfecta. Sigur aveti una in garderoba, geaca aia din liceu pe care nu v-ati indurat s-o aruncati sigur e ascunsa pe undeva in dulap. Se adauga o pereche de pantofi plati, daca-s masculini, cu atat mai bine, si o geanta, daca se poate la fel de colorata. Si sunteti gata! De birou – asta daca nu lucrati intr-o companie ce impune un dress code mai tight –, de un pranz in oras sau de o plimbare prin parc – ar fi pacat sa nu profitati de soarele de afara.

La final de zi, stiti cum e, nu e despre ce haine sau etichete porti, ci mai degraba despre cum te-ai simtit in ele.

DSC_0684-Edit

DSC_0679-Edit

DSC_0636-Edit

DSC_0571-Edit

DSC_0567-Edit

DSC_0516-Edit

DSC_0495-Edit

DSC_0466-Edit

DSC_0457-Edit

DSC_0481-Edit

Rochie: Sonia Rykiel
Jacheta din denim: MiniMe Paris
Geanta: Olympia Le-Tan
Ochelari: Thierry Lasry
Pantofi: Mango
Foto: Aurelien Violet (@chicisthenewpunk)
Prelucrare imagini: Lasc Media

0 replies on “Matematica texturilor”