Nebunia parfumului

Eu si Nicolai avem un fel de ritual si, din cand in cand, trecem pe la pafumerie sa testam noi miresme, sa ne amintim de esente pe care le-am purtat si de care ne leaga amintiri sau pur si simplu sa ne cumparam un nou parfum. Avem – fiecare dintre noi – parfumuri pe care le iubim si la care nu vom renunta niciodata. Dar totodata suntem amandoi incantati sa decoperim noi iubiri olfactive.

monicatand

Zilele trecute am avut parte de un astfel de rasfat, la Beautik Haute Parfumerie, la evenimentul de lansare F O L  I  E   A  PLUSIEURS. Stiam de acest brand de parfumuri si eram nerabdatoare sa testez cateva dintre creatii.

Imi place mult povestea celor 6 parfumuri ale brandului de parfumerie de nisa din Berlin, creatii semnate de Mark Buxton. Mark Buxton, pe care am avut onoarea sa il cunosc la eveniment, a creat aceste esente inspirat de unele dintre cele mai memorabile filme.

folie

Foarte greu imi este sa aleg un preferat dintre cele sase, dar pot sa spun ca apreciez fiecare poveste in parte, asa cum ne-a spus-o creatorul lor:

LA HAINE – pentru ca iti creeaza sentimentul ca ceva se va intampla; note reci de cedru se combina cu mesteacan, gudron, piele si ulei de dafin pentru un efect complet. Nota finala este cea a unui parfum rece de pivinita umeda, cedru, ambra si muschi.

THE VIRGINS – pentru ca este un parfum cu puternice influente ale anilor ’70, unii dintre preferatii mei. Mirosul placut al rujului si machiajului unei tinere virgine se contureaza in acorduri de tonka, patchouli, iris si cedru. Parfumul isi intoarce in final fata spre inceputurile religioase prin note de tamaie si mir.

LOVE EXPOSURE – fiindca este o poveste spusa cu umor si o tensiune care se acumuleaza si duce la un final imprevizibil. Are note animalice de castus, Indol, chimion si ambra strabat acest parfum. Note sangeroase surprinzatoare din ulei de Bucchu, dafin si acorduri metalice surprind mirosul pielii fierbinti si umede.

MOOD INDIGO – il ador fiindc ca este o creatie inspirata de un film inspirat de jazz. Parfumul se bazeaza pe note lemnoase intunecate si multa tamaie. Musetelul si piperul rosu confera ritm si miscare si creeaza un scurt pasaj de lumina in aceste acorduri intunecate.

DAISIES – jucaus, fiind inspirat de personaje colorate, se deschide intr-o mare de acorduri verzi. Note fructate, gurmande surprind opulenta si lacomia culturii burgheze. In final, notele dulci, florale se dezintegreaza in acorduri lemnoase, cu atingeri de rasini si opopanax.

BLOW UP – o poveste olfactiva cu miros de lemn din masina si podul fotografului, antichitati, substante chimice din camera obscura, frunze verzi si marijuana.

Imediat dupa eveniment, in drum spre casa, vorbeam cu Nicolai despre cat de mult conteaza sa stii sa spui o poveste. Chiar si atunci cand vinzi un parfum. Sau poate mai ales atunci. 🙂

monica si nicolai tand

* Creatiile F O L  I  E   A  PLUSIEURS  sunt disponibile in Beautik Haute Parfumerie si pe www.beautik.ro

0 replies on “Nebunia parfumului”