Portret de familie (in vacanta)

E inca dimineata devreme si in linistea profunda care invaluie intreg resortul unde suntem cazati, se aud doar valurile Mediteranei care se sparg la mal. Sunt in Grecia, pe terasa camerei noastre de la The Westin Resort (un loc fantastic) si ma bucur de o priveliste absolut superba. Si in timp ce Nicolai si copiii inca dorm, mi-am deschis laptopul si vreau sa impartasesc cu voi experienta mea legata de una din cele mai frumoase plaje ale Greciei. Cine stie, poate aveti drum pe aici.

1.1

Inca de cand am ajuns la hotel, Iancu si Ilona nici nu au vrut sa auda sa stea la piscina-ceea ce m-a bucurat, recunosc. Ei voiau sa ajunga pe malul marii.

image_00010

image_00012

Asa ca ieri, nici nu am apucat sa despachetez bagajele ca am si pornit impreuna inspre cea mai apropiata plaja de langa resort.

2

3

La orele pranzului, ei inca alergau, faceau castele din nisip si nu dadeau niciun semn ca ar vrea sa mergem la masa.

Asa ca ideea lui Nicolai de a lua pranzul la Elia, o taverna tipic greceasca dintr-un satuc aflat la 6,7 kilometri distanta a fost intampinata cu mult entuziasm de toti membrii familiei Tand. Acum, va rog sa va imaginati o masinuta, care strabate agale un drum marginit de plantatii infinite de maslini, sub un soare dogoritor. Nicolai canta cu voce tare o melodie de la radio , Iancu bate toba, iar Ilona nu s-a decis inca daca poarta costumul de baie potrivit pentru aceasta escapada sau nu.

4

5

6

7

Dupa o masa copioasa in Gialova, un satuc care m-a cucerit cu simplitatea lui, ascultam sfatul bucatarului (nu stiu cum se face ca intotdeauna au ei dreptate) si ne indreptam spre Voidokilia, o plaja salbatica cu nisip alb, smocuri de iarba uscate si flori colorate, strajuita de stanci abrupte. Cineva ne spune ca daca ne-am catara pana la ruinele Palatului lui Nestor si i-am face o fotografie de sus, am fi vazut ca are o forma de semicerc perfect. Nu ne-am aventurat pana intr-acolo, dar a fost cea mai frumoasa dupa-amiaza de care am avut parte in ultima vreme.

image_00013

image_00016

image_00015

image_00018

la final 1

la final 2

2 Comments

Comments are closed.