Pretioasa matase

De cate ori nu ati auzit, mes cheries, expresia asta: „pretioasa matase”? Aproape toata lumea simte nevoia, atunci cand vorbeste despre matase, sa-i alature atributul „pretioasa”. Si nu este, desigur, nimic gresit in asta. Doar ca, din punctul meu de vedere, matasea a renuntat sa mai fie pretioasa si atat.

monicatand

Astazi, mai mult decat in urma cu cativa ani, matasea cea versatila este valorificata de designeri in fel si fel de piese, in tinute potrivite pentru toate anotimpurile – da, chiar si iarna 🙂 – si ar fi si pacat sa mai spunem despre acest material ca este DOAR pretios.

Propun deci sa-i dam matasei ce e al matasei. Respectul cuvenit, dar si mai mult acces la tinutele noastre de zi cu zi. Piesele din matase nu mai sunt rezervate astazi doar balurilor cu staif, evenimentelor cu tinuta impusa sau iesirilor simandicoase. Matasea a coborat acum de pe piedestal, iar designerii ne-o prezinta in cele mai variate feluri cu putinta, in piese care ne pot imbraca si la un dejun tarziu, si la un pranz in oras, si la o intalnire de dupa-amiaza.

IMG_7029

Iubesc matasea pentru lejeritatea pe care mi-o transmite de cate ori imi atinge pielea. O iubesc si o port in orice sezon, dar – recunosc – mai ales vara imi arat dragostea pentru ea. Insa mi-o arat fara ocolisuri si o port cat e ziua de lunga. Asa mi s-a intampla recent cu piesea aceasta semnata Maria Marinescu. Posibil sa fie si de la printul pastelat pe care il ador, dar sigur este mai ales de la matase. 🙂

Va propun deci, les filles, sa indrazniti mai mult in ceea ce priveste matasea. Sa o purtati mai mult si mai bine. Cu toc, dar si cu flats si, de ce nu, chiar cu bocanci, daca croiul si modelul va permit acest lucru.

Rochie: Maria Marinescu
Sandale: H&M
Geanta: Celine
Ochelari: Thierry Lasry
Cercei: H&M
Curea: Maria Lucia Hohan

Poze: Lasc Media

0 replies on “Pretioasa matase”