Amintiri Haute Couture

Cine spune ca ecranul laptopului nu poate transmite emotie se amageste. Am trait, zilele trecute, niste clipe foarte emotionante dupa ce am citit ceva pe Internet, pe laptop. Mi-am adus aminte, pentru cateva momente, de cei mai frumosi ani din cariera mea, de Paris, de Givenchy, de Alexander McQueen, de ce mai profesionisti oameni cu care am lucrat. Cum? Am citit ca Givenchy isi deschide portile pentru public, timp de trei zile. Iar Givenchy, mes cheries, este locul in care am petrecut cativa ani din cariera mea de model, locul in care am trait emotii dintre cele mai frumoase. Mi se furnica pielea numai cand ma gandesc sau cand pronunt acest nume. 🙂

pri_givenchy

Va spun sincer, uneori imi pare rau ca nu mai locuiesc la Paris. Imi lipseste farmecul orasului, imi lipsesc prietenii de acolo, imi lipsesc multe locuri de care ma leaga amintiri frumoase. Dar cel mai mult imi lipsesc evenimentele de moda care se intampla in Paris.

Daca as fi fost in Paris weekendul trecut (20, 21, 22 mai), cu siguranta as fi profitat de invitatia Givenchy de a vizita locul in care s-au nascut – si se nasc inca – unele dintre cele mai frumoase piese vestimentare. Si locul in care am crescut eu, ca model. „Les journees particulieres” GIVENCHY este un eveniment de mare tinuta, in cadrul caruia iubitorii de moda sunt invitati sa descopere emotia si energia creatoare din spate usilor celebrei case.

3Timp de trei zile, publicul poate patrunde in locul care isi leaga istoria de momentul in care d’Hubert de Givenchy a fondat casa de moda haute couture, la inceputul anilor ’50. De atunci si pana in prezent, viziunea lui Givenchy a traversat ani multi de succese, plecand de la eleganta aristocratica si ajungand la creatiile senzuale si romantice ale lui Riccardo Tisci.

2

Hotel de Caraman, locul pe care, mes cheries, l-as fi revazut cu emotie zilele trecute, este remarcabil prin arhitectura sa. Ridicat in secolul al XIX-lea si locuit multa vreme de aristocratia franceza, acesta este sediul Casei Givenchy inca din 1959. E atat de frumos totul in acest hotel! Si fiecare coltisor e, cumva, o bucata din mine. 🙂

Deschis pentru a doua ora publicului pasionat de moda, hotelul a gazduit, de-a lungul timpului, spiritele creatoare ale lui John Galliano, Alexander McQueen si, din 2005, al lui Riccardo Tisci. In prezent, aici lucreaza departamentul artistic, aici sunt studiourile de creatie si tot aici sunt si atelierele casei. Aici, intre aceste ziduri ale cladirii splendide, au fost create haine pe care le-am purtat si eu.

senatus_139187

Cea mai frumoasa parte din vizita de 30 de minute, ghidata de un conferentiar, ar fi fost, cu siguranta, cea in care as fi putut admira rochiile superbe expuse in salonul principal si, desigur, explicatiile ghidului legate de procesul de creatie haute couture.

Cu siguranta voi avea grija ca data viitoare sa nu ratez „Les journees particulieres” GIVENCHY, fiindca acesta chiar este un eveniment pe care nu ai bucuria sa il traiesti de prea multe ori in viata.

0 replies on “Amintiri Haute Couture”