Jocul contradictiilor

In 1993, Miuccia Prada lansa Miu Miu, un brand menit sa se abata de la monotonia minimalismului specifica anilor 90. Noile creatii aveau in centru femeia stylish, sportiva, inteligenta, feminina, puternica, jucausa, dar totodata serioasa. Astfel, era mai mult decat evident ca brandul considera ca personalitatea unei femei e multifatetata, uneori complicata, si chiar contradictorie. Iar odata cu lansarea primului parfum al casei, care ii poarta si numele, istoria se repeta.

f2ecf4a9b084057f3d208ecdc5db2437

Unic, tineresc, culori luminoase si rafinament. Sunt cuvintele care descriu perfect parfumul Miu Miu. La prima vedere, daca te ghidezi doar dupa sticla in care e incapsulat si fotografiile in care apare actrita Stacy Martin, imaginea parfumului, ai fi tentata sa crezi ca e o esenta pentru fete cuminti, care prefera jocurile inocente in locul unei aventuri complicate. In realitate, mesajul din spatele esentei e cu totul altul.

1

La granita dintre simplitate si excentricitate, dintre delicatete si forta, Miu Miu e un amestec de contradictii. Notele delicate de trandafir, iasomie si lacramioare se imbina cu Akigalawood, un ingredient special care se obtine dupa ce notelor de patchouli li se adauga o enzima, care le schimba complet mirosul, facand parfumul condimentat, piperat si vibrant. Danielle Roche Andrier, parfumierul care semneaza creatia olfactiva, si-a dorit ca aceasta sa surprinda la inceput cu note proaspete si florale, ca mai apoi sa cucereasca simturile cu accente lemnoase. Si chiar daca piata e suprasaturata de parfumuri dulci, sexy si gurmande, Danielle a preferat sa mearga intr-o directie neasteptata – o decizie inspirata.

Si ca sa faca lucrurile intru totul diferit, sticla e albasta, chiar daca in parfumerie, nuanta e considerata masculina. Miu Miu, la fel ca muza sa, nu respecta reguli. Ci le impune.

0 replies on “Jocul contradictiilor”