Sa vorbim despre relaxare

Sunt femei al caror stil va ramane intiparit pentru totdeauna in ADN-ul modei. Jackie, Audrey, Coco sunt primele care-mi vin in minte, dar lista e lunga si sunt convinsa ca fiecare dintre voi are preferatele sale. Sunt femei care, iata, la ani buni de la disparitia lor inca sunt la fel de prezente nu numai in moda, ci si in vietile noastre. „Moda se demodeaza, stilul, niciodata” e unul dintre citatele mele preferate (stia Coco ce stia), pentru ca despre asta e vorba. Despre a avea stil, iar asta e ceva natural, nu se invata, tine de personalitate. E despre a nu te chinui sa epatezi prin hainele care iti imbraca trupul. Pentru ca, pana la urma,hainele sunt doar un instrument prin care ne exprimam personalitatea.

DSC_0909-Edit

Ma uit in jurul meu, pe strada, la TV, pe Facebook sau Instagram, si vad cum ne chinuim. Incercam sa epatam, sa purtam rochii in care se vede de la o posta ca numai bine nu ne simtim, ne cocotam pe tocuri pe care abia ne tinem echilibrul doar-doar om reusi sa iesim in evidenta. Sa ne vada cineva. Sa facem un statement, indiferent care e ala, nici nu ne mai pasa. Ce uitam insa e ca, din pacate (desi, personal, as zice mai degraba ca din fericire), hainele nu reusesc sa acopere sau sa mascheze lipsurile pe care le avem. Nici cel mai talentat make-up artist n-o sa reuseasca vreodata sa ascunda sub machiaj invidia, frustrarea sau golul din sufletul cuiva. In mod similar, nici cele mai frumoase haine, de la cele mai mari case de moda din lume, n-o sa ne faca mai bune, mai tolerante sau mai fericite. E adevarat, as fi ipocrita sa spun ca nu ma bucur cand imi iau un trenci nou sau o pereche de botine. E acolo o bucurie efervescenta care dispare insa la fel de repede precum apare. Ce-am am invatat eu de-a lungul timpului e ca degeaba ne punem pe noi cele mai extravagante haine, daca ele nu sunt dupa chipul si asemanarea noastra, daca ele nu vorbesc despre noi, daca nu neexprima personalitatea e absolut in zadar.

DSC_0830-Edit

O tinuta all black, de exemplu, poate fi deopotriva sobra, deopotriva jucausa. Trebuie doar sa-i adaugi accesoriile care trebuie, in dozele potrivite, o pereche de sandale cu imprimeu, un clutch funny sau un colier oversized. Moda e despre joaca, cand am uitat asta? Pot sa fiu la fel de serioasa intr-o culoare electrica, la fel cum pot fi teribil de nonsalanta in negru. Pentru ca personalitatea vine imediat in ajutorul hainelor. Ati vazut vreo frantuzoiaca sa se straduiasca sa fie chic? Care sa nu arate impecabil in orice s-ar imbraca? Eu inca nu. Despre asta e vorba. Despre relaxare.

DSC_0780-Edit

DSC_0857-Edit

DSC_0847-Edit

DSC_0838-Edit

DSC_0782-Edit

DSC_0819-Edit

DSC_0799

DSC_0803-Edit

DSC_0795

DSC_0806

DSC_0778-Edit

DSC_0868-Edit

DSC_0859-Edit

Rochie: Maria Lucia Hohan
Jacheta: Rick Owens
Sandale: Chanel
Clutch: vintage
Ceas: Swatch
Ochelari: Thierry Lasry
Foto: Aurelien Violet (@chicisthenewpunk)
Prelucrare imagini: Lasc Media

0 replies on “Sa vorbim despre relaxare”